A BM tekintse saját halottjának a múlt héten elgázolt két közmunkást!

A Közmunkás Szakszervezet elvárja a Belügyminisztériumtól, hogy tekintse saját halottjának azt a két közmunkást, akit múlt héten munkavégzés közben gázoltak halálra. Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője, a szakszervezet társelnöke és Kordás László, a szervezet főtitkára szerdán sajtótájékoztatón azt is szorgalmazta, hogy a tárca gondoskodjon a családok tragédiájának enyhítéséről.

Három, árkot takarító közmunkás nőt gázolt el egy autó a 4206-os számú úton Karcag közelében pénteken. Ketten a helyszínen meghaltak, a harmadik társuk könnyebben sérült.

Nyakó István a Belügyminisztérium fővárosi épülete előtt újságírókkal közölte, kedden nyílt levélben fordult Pintér Sándor miniszterhez arra kérve, segítsen az elhunytak hozzátartozóinak, a tárca tekintse őket saját halottjainak, hiszen munkavégzés közben hunytak el. Mivel kérésére nem érkezett válasz, levelét személyesen viszi be a miniszternek - tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy kedden felkeresték az elhunytak családjait a Békés megyei Bucsán, segítséget ajánlottak nekik. Emellett jártak az elhunyt asszonyok munkáját szervező Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatójánál is, aki elmondta, gyorssegélyt ajánlott fel a családoknak.

Kordás László azt mondta, nem elfogadható, hogy a minisztérium különbséget tesz munkavállalói között, hiszen máskor ha a tárca fennhatósága alá tartozó szervezet munkavállalóját ilyen tragédia éri, rögtön saját halottjának nyilvánítja a Belügyminisztérium.

A sajtótájékoztató után Nyakó István és Kordás László bement a Széchenyi István téri épületbe. Nyakó István a látogatás után az MTI-nek elmondta, Hoffmann Imre közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkárnak adták át a levelet. Az államtitkár jelezte, arra a miniszter válaszolni fog, de jelenleg kormányülésen van - tette hozzá.