A Botka-kormány 2018-tól megszünteti a Fidesz pártállami módszereit a közoktatásban

Már egyetlen tanítási nap után látszik, milyen pártállami módszerekkel működik Fidesz oktatási rendszere.
Központi eligazítást tartva parancsba adták az iskolaigazgatóknak, ki mondhat beszédet a tanévnyitókon és kinek tilos – mint ahogy azt Hatvani Tankerületi Központ vezetője tette.
 
Ez azért történhet meg, mert számtalan iskolában politikai alapon történt az igazgatók kinevezése: az alkalmas jelölt helyett az lett a vezető, aki fideszes.
 
Olyan is előfordult, hogy a hatalom számára kényelmetlen vezetőt mondvacsinált indokkal leváltották – ez történt például a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum igazgató-helyettesével, akit egy késve leadott vagyonnyilatkozatra hivatkozva mozdítottak el posztjáról, holott mindenki tudja, hogy a rosszul megfizetett pedagógusok semmilyen gazdasági ügyben nem dönthetnek.
 
A Botka-kormány 2018-tól visszaadja az iskolák önállóságát és kitiltja a politikát az oktatási intézményekből. A tanítók, tanárok, óvónők nem az állam alattvalói, hanem a partnereink lesznek. Hagyjuk, hogy a gyermekeinket szolgálják, ne az államot!
 
Tudjuk, hogy Magyarország jövője a pedagógusok kezében van. Ehhez a szép, de nehéz munkához a Botka-kormány minden segítséget meg fog adni nekik.
 
MSZP