mszp.hu | Belföld | brókerkormány egészségügy
2015. április 28. 15:54

A brókerkormány emberei nem mernek az egészségügyi dolgozók szemébe nézni

Ha valóban minden rendben az egészségügyben, mint ahogy azt a Fidesz állítja, miért futamodtak meg a brókerkormány egészségpolitikusai attól, hogy megjelenjenek a Magyar Ápolási Egyesület V. országos kongresszusán? Miért nem mertek a fideszes politikusok az ott megjelentek szemébe nézni? Miért öltöznek ezrével feketébe az egészségügyben dolgozók?

Az igazság az, hogy a brókerkormány csak az előző ciklusban több mint 300 milliárd forintot vett el az egészségügytől, több mint 10 ezer szakdolgozó hiányzik a rendszerből, 50 ágyra jut egy ápoló, a szakképzés átalakításával szétverték a szakmai utánpótlást, nincs garantált előmeneteli rendszer, és ehhez társuló jövedelem. Elavult a pótlékrendszer, az egészségügyben dolgozók pedig minden értelemben a teljesítőképességük határán vannak.

Az MSZP támogatja az egészségügyi dolgozók követeléseit, együtt küzdünk velük a túlórapénzek maradéktalan kifizetéséért és azért, hogy minél előbb legyen számukra egy olyan életpálya-modell és előmeneteli rendszer, amelynek természetes velejárója az anyagi megbecsülés is.

Korózs Lajos
a Népjóléti bizottság elnöke