mszp.hu | Belföld | gyermekétkeztetés
2015. szeptember 09. 15:40

A brókerkormány fizesse is ki az ingyenes gyermekétkezést, ne csak büszkélkedjen vele!

Nincs meg a fedezete a bölcsődés és óvodás gyermekek ingyenes étkezésének. Ezt az Állami Számvevőszék jelentése is megerősíti, amelyet a Költségvetési Tanács részére készítettek a 2015-ös költségvetés I. félévi folyamatairól. A fideszes brókerkormány csak kitalálta és bejelentette az ingyenes gyermekétkezés kiterjesztését, ám ennek az árát már az önkormányzatokkal fizetteti meg. Az ÁSZ jelentése szerint emiatt az önkormányzatoknak év végéig 8-15 milliárd forint többletkiadással kell számolniuk.

Hasonló történt tehát, mint márciusban, amikor a brókerkormány szintén nem adott forrást az önkormányzatoknak a segélyezés átvállalásához. A Fidesz csak bejelenteni tud, de a számlát mindig másokkal fizetteti meg.

Az MSZP felszólítja az alkalmatlanságát sokadszorra bizonyító fideszes brókerkormányt, hogy ne a gyerekeken spóroljanak! Ha bevezették az ingyenes gyermekétkezés kiterjesztését, a lehető leghamarabb forrást is biztosítsanak hozzá! Az ugyanis pofátlanság, hogy a kormány lépten-nyomon büszkélkedik a gyermekétkezés ingyenessé tételével, de pénzt nem ad hozzá és ezzel komoly adósságba sodorhatja az önkormányzatokat!

Bangóné Borbély Ildikó
országgyűlési képviselő