mszp.hu | Belföld
2024. március 21. 15:59

A budapestieknek végül majd Karácsony Gergely és két fideszes jelölt közül kell választaniuk?

A budapestieknek végül majd Karácsony Gergely és két fideszes jelölt közül kell választaniuk?
Vitézy Dávid jelen állapotában nem tud más lenni, mint a Fidesz jelöltje, és ha ezt valaki nem hiszi el, akkor hallgassa meg Tarlós Istvánt, aki azon háborog, hogy nem érti, miért indul még egy fideszes jelölt Szentkirályi Alexandrára - erről beszélt Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezető-helyettese, a szerda esti ATV Aktuál című műsorban. Szóba került még Magyar Péter ügye, Vitézy Dávid kampánya, valamint a kormány esetleges befolyásszerzése a SPAR-ban.

Amiket Magyar Péter az ügyészség előtt szerdán tartott sajtótájékoztatóján elmondott, azok már túlmutatnak a politikai véleménynyilvánítás kategóriáján. Ez egy megtervezett mutatvány, de ha a végén ez a lufi kidurran, akkor két hónap múlva már senki nem fog rá emlékezni, és ha nem tudja igazolni, amiket állít, akkor még komoly jogi következményei is lehetnek. De ha valóban birtokában van bizonyító erejű hangfelvételeknek, akkor az megrengetheti a kormányt. Nem abból a szempontból, hogy bűntetőeljárás indul kormánytagok ellen, hiszen láttuk, hogy reagált az ügyészség, hanem ha ismert kormánytagok szerepelnek ezeken a hangfelvételeken, az ország fordulhat ellenük – mondta Harangozó Tamás.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált mindezekre, hogy Magyar Péter sértettségében vagdalkozik, dühös, amiért elvesztette a „volt felesége által szerzett munkahelyeit”. Harangozó Tamás úgy véli, egészen elképesztő, hogy a kormánypárt frakcióvezetője szerint a miniszternek kinevezett feleség szerezte Magyar Péter állásait, hiszen ezek nem portási munkakörök voltak, hanem például egy milliárdos hitelintézet vezérigazgatói posztja. Ezek szerint a Fideszben ez normális dolog, nem ütközik se jogszabályba, se erkölcsbe, se keresztényi, felebaráti szeretetbe, ha valakinek az a státusza, hogy a feleségén keresztül szereztek neki munkát. Ezt még ki is teszik a „kirakatba”, és azt mondják, hogy szégyenteljes, hogy az illető ezen megsértődött.

Harangozó Tamás nevetségesnek és szánalmasnak tartja, hogy előfordulhat olyan, hogy azután, hogy valakit kihallgat az ügyészség, két órával később kiadnak egy közleményt, amiben már pontról pontra cáfolják az elhangzottakat. Ettől csak még gyanúsabbnak látszik az egész. Azt várná el az ügyészségtől, hogy ha kiadnak egy közleményt, abban az szerepeljen, hogy vizsgálatot rendelnek el az ügyben.

Az MSZP politikusa azt is „büdösnek” tartja, hogy Varga Judit posztja mikor került ki, és vásárolt lájkok vannak rajta, távol-keletiektől, valamint, hogy Varga Judit talált volna más módot is arra, hogy állításainak hangot adjon, de nem tette. Ez az egész valahogy nem áll össze.

A műsor második felében arról volt szó, hogy Vitézy Dávid bejelentette, indul a főpolgármesteri posztért. Harangozó Tamás szerint a fővárosban nagyon sok minden történt ebben a ciklusban, Karácsony Gergely nem takarózott minden esetben azzal, hogy nincs pénz. A Lánchíd ügyében minden benne van, amivel meg kellett küzdeni: az ígérgetés, az önkormányzat és az emberek átverése azzal, hogy a kormány nem adta oda a beígért összeget. Karácsony Gergely a ciklusa elején felkérte Vitézyt egy pozícióra, aki azt azért nem fogadta el, mert nem kapott rá engedélyt a Fidesztől. Amikor Vitézy a finanszírozással fricskázza a jelölttársait, ugyan árulja már el, hogy ő miből kampányol, miből készült profi bemutatkozó videója – tette fel a kérdést Harangozó Tamás, aki úgy véli, azok a budapestiek, akik a kormányzattól független, szabad városban szeretnének élni, azok Karácsony Gergelyre fognak szavazni.

Az adás végén az a hír került szóba, hogy a SPAR kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot Orbán Viktoréktól, mely szerint a kormányfő egyik rokonának szüksége lenne a bolthálózatra. Az MSZP politikusa szerint ebben az ügyben eddig mindenki nagyon óvatos volt, most valószínűleg elmentek a falig, és ott már borítani kellett mindent. Harangozó Tamás szerint ennek az ügynek bármi lesz a vége, a magyar vásárlók fognak rosszul járni: vagy a minőség fog változni, vagy a kínálat, vagy az árak. Ráadásul más se hiányzik a rossz magyar gazdasági helyzetnek, minthogy a befektetők elkezdjék kivinni innen a befektetéseiket.

Kapcsolódó párttagok