A bukott jobboldal bukott lakóparkja

Megbukott a kormány ócsai szociális lakóparkja. A 2,7 milliárdból épült 80 házat átminősítették a katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává. Ezzel a lépéssel a kormány beismerte, csúfos kudarcba fulladt az elképzelés.

A döntés nyomán lakóparkból kalandpark lesz, hiszen akár hónapról-hónapra mások fognak a méregdrága házakban lakni. Jelenleg az otthonok felében laknak csak, így könnyen kiszámítható, hogy egyetlen ház felépítése 70 millióba került. Eközben vidéken már 8 millió forintért lehet családi házat vásárolni.

Ócsa az Orbán-kormány szimbólumává válhat. A buta ötletelések és szakmaiatlan döntések sorozata után, a mindenáron megindított építkezés, az ellenzék – mára jogossá vált – figyelmeztetéseinek lesöprése, a hazug sikerpropaganda szajkózása, és súlyos pénzek értelmetlen elköltése. Ilyen az Orbán-kormány négy éves kormányzása. Csak remélni tudjuk, hogy a szellemváros felépítésén nem keresett egyetlen fideszes honatya, esetleg hozzátartozója, barátja vagy cége.

Ahogy kínos erőlködés után totális bukásba torkollt Ócsa, úgy bukik el az Orbán-kormány is.

Az új MSZP-kormány nyugodt és biztonságos országot fog teremteni, ahol a szakmailag átgondolt és széles körben egyeztetett döntések nyomán mindenki számára megteremthető a jólét. Az MSZP nem kalandparkokat tervez, hanem szociális bérlakás-programot indít be. Ezzel hatékonyan és azonnal megoldható a devizahitelesek problémája.

Korózs Lajos,
elnökségi tag