mszp.hu | Belföld | biztonságpolitika közlemény
2014. november 28. 11:24

A bűnözők fütyülnek a miskolci sikerpropagandára!

Több, az elmúlt napokban Miskolcon elkövetett súlyos bűncselekmény kellett ahhoz, hogy a fideszes városvezetés kihúzza a fejét a homokból, s rájöjjön: a város közbiztonságának javításához kevés a sikerpropaganda, s ha nem néznek szembe a tényekkel, annak katasztrofális következményei lehetnek. 

Hiszen a tények nem azok, amikről ők beszéltek az elmúlt időszakban. Hazug lózung ugyanis, hogy Miskolcon – mint azt a fideszes városvezetés az egyik közgyűlési előterjesztésében le is írta – „a közrend, közbiztonság megszilárdult, és az intézkedés hatására a lakosság biztonságérzete nagymértékben megnövekedett”. Az igazság ezzel szemben az, amiről az előbbi mondatot – pártállástól függetlenül – kritizáló ellenzéki képviselők beszéltek a képviselőtestület ülésén. Az, hogy baj van Miskolcon, mert a bűnözők fütyülnek a sikerpropagandára, s teszik továbbra is azt, amit eddig is tettek.

Örülünk, hogy Kriza Ákos polgármester az elmúlt napok borzasztó bűncselekményeinek hírére úgy érezte, lépnie kell, s azonnali konzultációt kezdeményezett a város rendőrkapitányával. 

Ez azonban az MSZP miskolci szervezete, illetve az MSZP-DK-Együtt-Miskolc Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati frakciója szerint kevés. Indítványozzuk, hogy a városvezetés, a frakcióvezetők, a miskolci országgyűlési képviselők és természetesen a rendőrség képviselőiből a lehető leghamarabb alakuljon meg Miskolcon a Közbiztonsági Koordinációs Tanács. Sürgősen elemezni kell ugyanis a város közbiztonságának valós helyzetét, s a szakmai javaslatokat figyelembe véve minél hamarabb dönteni kell a legszükségesebb lépésekről. 

Javaslatunk konstruktív, az ügy minden jóérzésű miskolci számára fontos. Bízunk benne, hogy a városvezetés is így látja, s támogatja a javaslatunkat.

 

Dr. Simon Gábor, 
az MSZP miskolci elnöke, 

az MSZP-DK-Együtt-Miskolc Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati frakciójának vezetője