mszp.hu | Belföld | tanévkezdés iskola
2015. augusztus 29. 10:26

A cél jó, de hol vannak az eszközök?

A Fidesz minden napra előírta a testnevelés órákat, az MSZP pedig elvárja, hogy a gyermekek érdekében végre a feltételeket is biztosítsa hozzá!

Amíg a jövő héten induló tanévben már minden iskolában minden évfolyamon kötelező lesz a mindennapos testnevelés, az ehhez szükséges eszközök, elsősorban tornatermek és tanuszodák átadásáról továbbra sem hallani.

Miközben a miniszterelnök folyamatosan épülő felcsúti futballakadémiája közel 10 milliárd TAO támogatást zsebelt már be, erős a gyanú, hogy az új tanévben sok iskolában még mindig csak „elméleti testnevelésórák” lesznek. Ezért kérdezzük: hogy áll a Fidesz-kormány az országos tanuszoda- és tornaterem-építési programmal?

Putnokon sem történt például még egy kapavágás sem, ahol Balog Zoltán miniszter emlékezetes ünnepség keretében tette le az új tanuszoda alapkövét. Meddig kell még kerülgetniük a tavaly októberi választási kampányban lerakott alapköveket országszerte az iskolásoknak?

Az országos diákönkormányzat felmérése szerint a leginkább utált tantárgy mára a testnevelés lett és ez nem a gyerekek mozgásszeretetének hiánya miatt van. Az arra alkalmas termek, sportpályák és eszközök hiányát ők is megérzik, hiszen egyetlen gyerek sem szeret osztályteremben futni, átöltözni vagy kidobós helyett „elméleti testnevelésben” részesülni.

Bangóné Borbély Ildikó
országgyűlési képviselő, háromgyermekes anyuka 

Varga László
országgyűlési képviselő, kétgyermekes apuka