mszp.hu | Belföld | bizniszpárt MCP kisebbségi lista
2014. március 26. 18:14

A cigányok töröltessék magukat a kisebbségi listáról, és lépjen vissza az MCP!

Az MSZP Roma Tagozata arra kéri a kisebbségi listára regisztrált 19 ezer cigány állampolgárt, gondolják végig, érdemes-e egy olyan listára pazarolni a voksukat, amely nem juttathat be a parlamentbe képviselőt. Hiszen tudnivaló, hogy a regisztrált személyek száma nem éri el a minimumként meghatározott a 25 ezres szintet.

Azért, hogy a listán szereplő személyek szavazatának valós értéke és súlya legyen, inkább kérjék törlésüket a kisebbségi listáról. Így a véleményük nem vész el, hanem ugyanolyan súllyal esik latba a végső elszámolásnál, mint bárki másé.

Ugyanakkor az MSZP Roma Tagozata felszólítja a Magyarországi Cigány Pártot, adjon magyarázatot azokra a kérdésekre és gyanúkra, miszerint az irodájukban több bizniszpárttal együtt az állampolgárok ajánlásait kicserélték, másolták és sokszorosították.

Az MSZP Roma Tagozata sajnálattal látja, hogy a Magyarországi Cigány Párt vezetése belekeveredett egy választási csalás feljelentésébe, ezért felszólítja az MCP-t, hogy léptesse vissza egyéni képviselő-jelöltjeit – csökkentve ezzel a magyar cigányságnak okozott kárt. Az MCP sajnos eddig is generátora volt a Jobbik erősödésének, és kiszolgálta a Fidesz rendszerét, most a cigány társadalom egészét járatta le magatartásával.

A fentiek fényében az MSZP Roma Tagozata az elmúlt egy hétben bebizonyítottnak látja, hogy valós roma képviselet csak a kormányváltó erőknél alakult ki.

MSZP Roma Tagozata