mszp.hu | Belföld | közlemény | Civilek
2017. január 31. 15:43

A civilek elleni támadás Magyarország elleni támadás

A civilek elleni támadás Magyarország elleni támadás
A Fidesz évek óta próbálja hamis vádakkal, a Rákosi-rendszert idéző álhírekkel és hangulatkeltéssel befeketíteni a Fidesztől független civil társadalmat. Környezetvédők, kulturális szervezetek, a szegénység ellen küzdő civilek ugyanúgy áldozatául esnek a Fidesz gyűlölethadjáratának, mint a demokráciáért, átláthatóságért, alkotmányosságért fellépő civilek.
2014-ben az Orbán-kormány hanyag gazdálkodással, költségvetési csalással próbálta megvádolni a civileket, hogy aztán egyetlen esetben sem találjanak szabálytalanságot, a rendőrséget viszont elmarasztalják jogszerűtlen házkutatás miatt. 2017-ben a Fidesz újra akarja kezdeni az államtól függetlenül működő civilek elleni támadást.
 
Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a Civilbe Öltözött Fideszesekről sem, ismertebb nevén a CÖF-ről. A kormány szócsöveként ismert Magyar Idők hétfői cikkében azt állította, hogy maga a Fidesz szervezte a Békemenetnek csúfolt politikai propaganda-akciókat, cáfolat híján pedig a Fidesz elismerte, hogy a valódi "álcivilek" mégiscsak köztük vannak.
 
A civilek elleni kormányzati támadás, a "norvégozás" és "sorosozás" nevetséges lenne, ha nem lennének nagyon is valós következményei. A Fidesz támogatásokat szüntethet meg, irodákat zárathat be, hatóságilag zaklathatja a tevékenységét kritizáló szervezeteket. A demokráciák éppen abban különböznek az autoriter rendszerektől, hogy ezt csak az utóbbiak teszik.
 
Az MSZP a civilek napján felszólítja a kormányt, hogy álljon le a szánalmas és hazug gyűlöletkampánnyal, és hagyja a törvényesen, a kormánynál ezerszer átláthatóbban működő civileket tenni a dolgukat. Magyarország abból ugyanis csak nyer, ha a környezetét, alkotmányát, demokráciáját, átláthatóságát vagy oktatását elkötelezett civilek védik - akár a kormányzati rombolással szemben. 
 
MSZP