mszp.hu | Belföld
2015. június 09. 11:56

A csalók segítőinek falazó törvényt próbált elfogadtatni a Fidesz-KDNP brókerkormánya

Csaló brókereknek és segítőiknek falazó törvényt próbált ma elfogadtatni a Fidesz-KDNP. A jegybanki törvény ugyanis nem több jogosítványt adna a jegybanknak, hanem mentességet a jövőbeni lopásokban való közreműködés felelőssége alól.

A brókerkormány a jegybanki törvény módosításával már a fideszes brókerek újabb lopásait igyekszik előkészíteni, mivel lehetetlenné tennék a Magyar Nemzeti Bank felelősségre vonását az olyan mulasztásokért, mint amiket az a Quaestor-ügyben elkövetett. 

A kísérlet elbukott, mivel az MSZP soha nem fog megszavazni egy olyan törvényt, ami káros az emberek számára és felmenti a csalásokban résztvevőket!

Az MNB-nek eddig is minden jogköre megvolt ahhoz, hogy elláthassa ellenőrzési feladatát. Nem az ellenőrzési jogkörök hiánya okozta a brókerbotrányokat, hanem az, hogy a jegybanki vezetők hanyag munkájukkal segítettek Tarsoly Csabának és a Fidesz-KDNP milliárdos politikusainak ellopni az emberek pénzét. Itt az ideje, hogy a brókerkormány elszámoljon Tarsoly Csaba korrupciós listájával, amelyet a rendőrségi bizonyítékok között próbálnak meg eldugni.

Bár a törvénymódosítás elfogadását az ellenzék megakadályozta, egyvalamire jó volt ez kísérlet: kiderült, hogy a Fidesz-KDNP nyíltan a csaló brókerek és segítőik oldalára állt.

Az MSZP a jövőben is a megkárosított embereket képviseli és segíti.

Tóth Bertalan
frakcióvezető-helyettes