Belföld | önkormányzati bérlakás közlemény
2012. október 17. 10:44

A csókosoknak miért nem kell fizetniük?

A város nehéz anyagi helyzete és a városvezetés hozzá nem értése egyre másra olyan intézkedéseket igényelnek, amelyek a pécsiek megsarcolását eredményezik. Amikor városunk a kormány ad-hoc segélyein tengődik, amikor az önkormányzati bérlakásokból egy hónapos tartozás után kiteszik a lakókat, teljesen érthetetlen, hogy egy vállalkozó, aki hónapok óta több mint 20 millió forinttal tartozik a városnak, hogyan rendelkezhet érvényes bérleti szerződéssel.

Hogyan kaphat még mindig engedélyt arra, hogy a Pécs főterén tartott rendezvényeken a legfrekventáltabb helyen kitelepülhessen? Hogyan fordulhat elő, hogy ugyanezen vállalkozó részt vegyen a közétkeztetésben alvállalkozóként és fél tucat kisteherautójával a város fő utcáján, az EKF keretében felújított járdán parkoljon és elzárja a közterületi parkolókat? Ebben a városban a haveroknak, a fideszes bulik szervezőinek mindent szabad?

Ez a - ráadásul offshore hátterű - vállalkozás nem fizet bérleti díjat, ám a város vezetői mégis ide hívják meg a város belföldi és külföldi vendégeit, és közpénzből fizetik azok ételét-italát. Mi a különbség az egy havi bérleti díjjal tartozó önkormányzati lakásban élő pécsi polgár és egy belvárosi vállalkozó között? A válasz evidens: Pécsen a csókosoknak áll a világ!

A fenti anomália megoldására van javaslatunk. Pécs minden nyáron 500 rászoruló gyermeknek biztosít meleg étkezést (a gyermekek családjairól van az önkormányzatnak nyilvántartása). Sajnos ennél sokkal több gyermek nélkülöz Pécsett és az országban a Fidesz unortodox politikájának köszönhetően.

Azt javasoljuk, Páva Zsolt polgármester kezdjen tárgyalásokat annak érdekében, hogy a Murphy’s Pub Kft. és a tulajdonosi kör tulajdonában álló egyéb vállalkozások Pécs MJV Önkormányzata, a Pécs Holding Zrt., a Zsolnay Örökségkezelő NP Kft. és a BIOKOM Kft. felé fennálló, ki nem fizetett tartozásai fejében, hétvégenként, a Murphy’s Pubban, ingyen biztosítson meleg élelmet annak az 500 rászoruló gyermeknek, akik nyáron igénybe veszik ezt a szolgáltatást - mindaddig, amíg a tartozást a gyermekek le nem eszik.  

Ez kiváló alkalmat teremtene arra is, hogy városunk jelenlegi vezetői és csókos haverjaik találkozzanak a rászoruló gyermekekkel és szembesüljenek politikájuk következményeivel.       

Reméljük, az önkormányzati képviselők is átérzik a helyzet tarthatatlanságát, nem kívánnak tovább kivételezni egy offshore lovaggal, ezért kezdeményezésünket a Közgyűlésben szavazataikkal támogatni fogják.
 
az MSZP pécsi frakciója