2012. július 27. 16:27

A demokrácia csorbítása

A MSZP Sz. – Sz.- B. megyei elnökeként visszautasítok minden olyan próbálkozás, ami a választásokon történő, korlátozott részvételt érinti! – tiltakozott ma dr. Veres János, megyei elnök sajtótájékoztatóján.

Magyarországon stabil, megbízható választói névjegyzék áll rendelkezésre minden hivatalos eljáráshoz. Soha nem okozott kétséget, bizonytalanságot ez a nyilvántartás.

A választásokon való részvételi viszonyok megváltoztatása elfogadhatatlan! Állampolgári kezdeményezésre történő, valamiféle újabb listázás készül – utasította vissza a kormány szándékát az elnök, ami rombolja a magyar államiságba vetett bizalmat, a magyar kormánnyal szembeni bizalmat, és nem utolsó sorban az országgal szembeni bizalmat is. Csak olyan országokban van, ilyen választási regisztráció, amit a kormánypárt tervez, ahol nincs ilyen megbízható állampolgári nyilvántartás, mint hazánkban. Megint csak arra jó ez, - folytatta tiltakozását az elnök -, hogy a Kubatov lista hatékonyabb érvényre jutását biztosítsák. Ha kevesebb állampolgár a választó, akkor egy meghatározott számú választói kör, magasabb arányt érhet el, nagyobb százalékot jelenthet az összes választóhoz képest.

Tiltakozom az irányzat ellen! A demokrácia legdurvább csorbítását jelentheti ez! – hangsúlyozta.