mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 16. 21:41

A demokrata önkormányzatok saját erőforrásaikkal támogatják a helyi egészségügyi és köznevelési intézményeket

A demokrata önkormányzatok saját erőforrásaikkal támogatják a helyi egészségügyi és köznevelési intézményeket
A bölcsődés, óvodás családok, munkatársak támogatása a legfontosabb azok közül, amiben most a helyhatóságok segítségére lehet számítani. A II. kerületben ismét elindult az ingyenes antitest vizsgálat.

Kezdődik a tanév, a demokrata önkormányzatok ez alkalomból is mindent megtesznek, hogy támogassák az embereket, hiszen úgy tűnik, a kormánytól igencsak hiányos tájékoztatást kapnak arról, hogy milyen egészségügyi és infrastrukturális körülményekre számíthatnak szeptembertől, elsősorban a köznevelési intézményekben – erről beszélt Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere hétfőn az ATV Start című reggeli műsorában.

Óriási az érdeklődés a kerületi antitest vizsgálatra, amely most újraindult – mesélte Őrsi Gergely. „Szükségük van az embereknek arra, hogy minél tájékozottabbak legyenek. (…)  A fővárossal közösen első körben 800 antitestvizsgálat zajlott, és mi úgy döntöttünk a II. kerületben, hogy az iskolanyitáshoz és a tanévkezdéshez közeledve ismételten 800 ilyen vizsgálatot teszünk hozzáférhetővé, természetesen nemcsak a 65 éven felülieknek, hanem a mi intézményhálózatunkban dolgozóknak is”. Bejelentette, a főváros is folytatni fogja az antitest vizsgálatokat és a szűrést is, hiszen látszik, hogy nagy ezekre az igény.

A kérdésre, hogy az utóbbi időben egyre sűrűbben tapasztalható kórház leállások fenyegetik-e a II. kerületi sürgősségi és egyéb betegellátásokat, a szocialista politikus nemmel felelt.

A hírre, hogy egy újabb kormányzati döntés értelmében 37 önkormányzati és gyermekétkeztetési célú konyha és bölcsőde újul meg, Őrsi elmondta, ebből a II. kerület nem fog semmit sem kapni, mivel nem tudott pályázni a forrásokra néhány hiányzó feltétel miatt, ám ez nem akadálya a helyi fejlesztéseknek. „Mi folyamatosan figyelünk arra, hogy ahol tudunk, ott fejlesszünk. (…) Nincs az a pénz egyébként, ami óvoda- és bölcsődefejlesztésre elegendő, és ezt a legőszintébben mondom. Ha már az infrastrukturális igényeket mindenhol sikerült kielégíteni, ha már az összes óvodai, bölcsődei dolgozó, szakdolgozó bérét sikerült megemelni, még akkor is van olyan, ahova szükséges és kell is egyébként forrásokat biztosítani” – hangsúlyozta a szocialista polgármester.

Végül Őrsi Gergely arról beszélt, hogy a hétvégén véglegessé vált a teljes előválasztási csapat, a jövő héten indul a kampányidőszak, a legfontosabb cél pedig az, hogy az egész országban minél többen ismerjék meg a demokrata választási szövetség programját. „Az előválasztási és aztán majd a választási kampány egyik fő témája az lesz, hogy hogyan tudunk eljutni egy igazságosabb Magyarországhoz” – mondta el, utalva arra is, hogy az MSZP-Párbeszéd a sávos, progresszív adórendszerben látja ennek az egyik garanciáját.

Kapcsolódó párttagok