mszp.hu | Belföld | közalkalmazott parlament
2017. október 13. 15:17

A devizahitelesek gondjait nem egy parlamenti vitanap oldja meg, hanem a kormányváltás

A devizahitelesek gondjait nem egy parlamenti vitanap oldja meg, hanem a kormányváltás
Pótcselekvés és a devizahitelesek becsapása, ha a demokratikus ellenzéki pártok valódi kormányváltó munka helyett a parlamenti vitanapok aláírásgyűjtő ívével rohangálnak. Ez nem old meg semmit!
A devizahitelesek problémáit nem egy vitanap fogja rendezni, hanem a kormányváltás. Ezt a Jobbiknak és a demokratikus ellenzék pártjainak is tudniuk kellene.
 
Tudjuk, hogy a Fidesz soha nem vette komolyan a vitanapokat, sokszor el sem jöttek. Mégis csináltuk ezeket azért, mert hittünk abban, hogy a kormánypártok hozzáállása a közvélemény nyomására megváltozik. Nem így történt.
 
Az Orbán-rezsim leváltásához ma már másra van szükség: ki kell menni az emberek közé, beszélni velük, meggyőzni őket. Az elégedetlen emberekkel kell szövetséget kötni, nem pár tucat ellenzéki képviselőnek egymás között!
 
Szűk fél év van a választásig. Magyarországon a változást ma már nem a parlamenti vitanapok, nem a fideszes Alkotmánybíróság, nem az ötpárti egyeztetések és nem Áder János fideszes pártkatona szolgálja, hanem a demokratikus ellenzéki pártok minél hatékonyabb együttműködése.
 
Persze, előbb az LMP-nek el kell döntenie, miért utasítja el még azt is, hogy október 23-án egy színpadra álljon a többi ellenzéki párttal. Ez alapján úgy tűnik, az LMP nem vállalja fel a kormányváltó akaratot, s ezzel becsapják saját választóikat.
 
A Jobbiknak pedig csak annyit: számolják össze, hogy hány kétharmados törvény támogatásával járultak hozzá a NER működéséhez, benne Vona Gábor szerepével, például amikor „elfelejtett” bejönni a szociális rendszer átalakításáról szóló törvények végszavazásakor.
 
Az MSZP továbbra is a kormányváltást akaró ellenzéki szavazókat képviseli.
 
MSZP