mszp.hu | Belföld
2024. február 14. 09:14

A Diákhitel Központnál akciózott a Societas

A Diákhitel Központnál akciózott a Societas
Az MSZP társult ifjúsági szervezete szerda reggel a Diákhitel Központ irodájára plakátokat ragasztott “A jövőnket veszitek el” és “Hol van a pénz?” feliratokkal. A fiatal szocialisták szerint elfogadhatatlan, hogy kormányközeli cégek a diákok rovására nyerészkednek.

Magyar Péter (a Diákhitel Központ Zrt. korábbi vezérigazgatója) hétvégén adott interjúja szerint a Fideszhez közel álló médiacégek sokszorosan túlárazott ajánlatait köteles volt aláírni, így silányabb minőségű, jóval drágább munkát kaptak a diákok százmillióiért cserébe.

„A Diákhitel Központ Zrt-nek az lenne a feladata, hogy a lehető legjobb feltételekkel nyújtson a tanulni vágyóknak pénzügyi támogatást, és ezt úgy tegye meg, hogy a rendelkezésre álló források nagy részét a hallgatókra fordítsa, és ne különböző jogcímeken, például kommunikációs költségként, 100 milliókat juttasson a haveri cégeknek.” – írja közleményében a Societas.

A baloldali ifjúági mozgalom szerint a Diákhitel Központnak mihamarabb vissza kell térni eredeti céljához, a diákok támogatásához. A Societas emellett azt is követeli, hogy csökkentsék a diákok kamatát és nyújtsanak hiteltörlesztési kedvezményeket.

A Societas szerint elfogadhatatlan, hogy a NER-cégei a diákságot megkárosítva termelik hatalmas profitjaikat, miközben tanulók tömegeinek a mindennapi megélhetés és lakhatás is komoly kihívást okoz.

„Elegünk van abból, hogy ezek az állami intézmények, amiknek segítenie kellene a magyarokat, gyakorlatilag haverok kifizetőhelyeivé váltak. Vizsgálják ki ezeket az ügyeket, vonják felelősségre azokat, akik ezeket a korrupciós bűnöket elkövették!” – zárta közleményét az MSZP társult ifjúsági szervezete.

Szavazz a szocikra!

2024-05-22 10:12