mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 30. 15:26

A Diákváros ügye a vidéki Magyarország ügye

A Diákváros ügye a vidéki Magyarország ügye
Az, hogy mi történik a budapesti Diákvárossal valójában a vidéki Magyarország ügye.

Ugyanis mintegy 10 ezer, elsősorban vidéki magyar fiatal kollégiumi helyét veszi el az Orbán-kormány azzal, hogy felrúgta a fővárossal kötött megállapodást a Fudan-törvénnyel. A Fidesz ellopta a Diákváros területét azért, hogy kínai hitelből, kínai vállalatok építsenek fel egy, csak több millió forintos tandíjért elérhető elitegyetemet.

A kormány elárulja a vidéki fiatalokat, meg akarja fosztani őket attól a lehetőségtől, hogy Budapesten tanulhassanak. Rengeteg diák ugyanis csak kollégiumi szállással tudja biztosítani a lakhatását, mert a fővárosi, havi 100 ezer forint feletti albérletárakat nagyon sok család nem tudja kigazdálkodni.

A fiataloknak szükségük van a Diákvárosra, ezért a kormánynak vissza kell vonnia a Fudan-törvényt! Azonban, ha erre magától nem hajlandó, akkor rá kell kényszeríteni, ezért támogatjuk Karácsony Gergely jövővédő népszavazási kezdeményezését. Azt akarjuk, hogy az emberek Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is elmondhassák véleményüket arról, hogy mit akarnak: egy gigantikus hitelből megépülő kínai elitegyetemet, vagy a mintegy 10 ezer vidéki diák lakhatását biztosító Diákvárost.

Véget kell vetnünk annak a világnak, amelyben a hatalmon lévők úgy gondolják, hogy következmények nélkül megtehetnek bármit a többség kárára.     

Kertész Ottó,
Jász-Nagykun-Szolnok megye 2. vk. képviselőjelöltje

Király József,
Bács-Kiskun megye 2. vk. képviselőjelöltje

Kiss Sándor,
Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. vk. képviselőjelöltje

Koltai Péter,
Baranya megye 4. vk. képviselőjelöltje

Szelényi Zoltán,
Békés megye 4. vk. képviselőjelöltje

Tóth Viktor,
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6. vk. képviselőjelöltje