Belföld, Gazdaság | trafik közlemény
2013. július 24. 10:08

A dohánymutyibotrány mellékfüstje

Az országos botrányt kiváltó nemzeti dohánymutyi lángjánál már csak a mellékfüstje nagyobb.

A nemzeti trafikok megnyitása miatt csökken a forgalom a kisboltokban. Mivel az Orbán-kormánynak szívós kitartással sikerült olyan gazdasági helyzetet teremtenie, hogy már egy kismértékű forgalomkiesés is végzetessé váljon, a következő hónapokban újabb kisvállalkozások ezrei mehetnek majd tönkre.

A cigarettacsempészek nyakába ugyanakkor nem a fekete levest, hanem a nemzeti kapadohány-kánaánt zúdította Orbán Viktor. Az országos trafikmutyibotrány nem csillapodik, de máris borítékolható az újabb csapás: az illegális dohánypiac kiterjedése egyúttal az állami bevételek megcsappanásával is jár. Vajon a virágzó feketekereskedelem miatti bevételkiesést mivel kívánja majd ellensúlyozni az adóemelésben amúgy is minden korábbi kormánynál kreatívabbnak bizonyuló Orbán-kabinet?

Hivatalos fogyasztóvédelmi ellenőrzésekből mára az is kiderült, hogy a trafikok több mint 20 százalékában életkorra való tekintet nélkül szolgálnak ki cigarettával mindenkit, aki belép hozzájuk. Ennyit arról a nyilvánvaló fideszes hazugságról, hogy a trafikpiac lenyúlása és család-baráttá alakítása a fiatalkori dohányzás visszaszorítása céljából történt.

Az MSZP 2014 után a tolvajkormány minden károsultja számára igazságot fog szolgáltatni.