mszp.hu | Belföld | kopaszok munkavállalók tüntetés
2017. április 21. 13:21

A dolgozó embereknek is van miért az utcára menniük

A munkaidő-szervezésről szóló törvényjavaslat miatt van miért a dolgozó embereknek is az utcára menniük. "A kopaszügy" kivizsgálásakor a rendőrség falazott, az ügyészség bűnt pártolt, a bíróság pedig ezt jóváhagyta.

Gúr Nándor MSZP-alelnök pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, hogy a munkaidő-szervezés egyes kérdéseiről szóló, a parlament előtt lévő törvénymódosítás szerint akár 400-500 óra munkát is túlórapótlékok nélkül végezhetnének az emberek. Kifejtette: a módosítással a heti munkaidő éves átlagban nem 40, hanem 48 óra lenne.

Véleménye szerint ezzel a fizetések is csökkennek és a pihenőidőtől is megfosztják az embereket.

Ez galád, aljas cselekedett, kiszolgáltatják, kizsigerelik a munkavállalókat, parazita módjára viselkednek - mondta.

Gúr Nándor szóvá tette azt is, hogy "a cselédtörvényből rabszolgatörvényt" csináló, a munka törvénykönyvét módosító javaslatról nem egyeztettek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumával és a szakszervezetekkel.   

A szocialista politikus közölte, az MSZP 2018 után kormányon ezeket az emberek ellen meghozott intézkedéseket megszünteti.

Jelezte, május 1-jén az MSZP a hagyományokhoz híven a Városligetben ünnepel, és várnak mindenkit, aki úgy gondolja, ezek ellen az intézkedések ellen fel kell lépni.

Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke beszámolt arról, hogy a napokban kézbesítettek neki egy végzést. Abból kiderül - folytatta - a rendőrség, az ügyészség és az első fokon eljáró bíróság szerint "a kopaszok és felbujtóik" nem követtek el bűncselekményt tavaly február 23-án a Nemzeti Választási Iroda előtt.

Szerinte ez azt jelenti, hogy ha 2018-as választásokon "a Kubatov-lista" alapján kigyúrt, kopasz verőemberek megakadályoznak állampolgárokat a szavazásban, akkor az nem bűncselekmény.

Ezt nem hagyhatjuk! - hangoztatta, jelezve: a bíróság döntése ellen fellebbeznek és újra a nyomozó hatósághoz fordulnak kényszerítés miatt.

Nyakó István bírálva a hatóságokat azt mondta: "ha nincs fideszes érintettség, ha ellenzékieket kell elítélni, akkor a gépezet halálpontosan, statáriális gyorsasággal teszi a dolgát". Példaként Gulyás Márton aktivista elítélését említette.

A szocialista politikus kitért arra is, hogy pótmagánvádas indítványa benyújtása után betekinthetett "a kopaszügy" irataiba, és kiderült az egyik dokumentumot, egy elkövető híváslistáját az ügyészség nem csatolta. Elmondta, bízik abban, hogy nem fog eltűnni az a dokumentum, amely alátámaszthatja a kopaszok és a Fidesz felső vezetésének összejátszását.

A Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottság létrehozásáról kérdésre válaszolva Nyakó István azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnöknek inkább "a focicsapata" tao-s pénzeivel kellene elszámolnia.

Csuk Ferenc emlékére

2022-08-09 12:09

Kapcsolódó párttagok