mszp.hu | Belföld
2021. december 30. 11:48

A dolgozók kizsákmányolását a rabszolgatörvény eltörlésével lehet megállítani, nem látszatellenőrzésekkel!

A dolgozók kizsákmányolását a rabszolgatörvény eltörlésével lehet megállítani, nem látszatellenőrzésekkel!
Egyes nagyvállalatok úgy gondolták, hogy a dolgozók tartoznak nekik, mert nem tudták maximálisan kihasználni a rabszolgatörvény adta túlzott munkaidőkeretet.

A kormány a felháborodást látva rendkívüli célvizsgálatokat rendelt el, amelynek az eredményét most győzelmi jelentésként próbálja eladni. Azonban ebben az esetben sem azt kell figyelni, amit mond a Fidesz, hanem azt, amit csinál, ugyanis többségében olyan cégeket vizsgáltak, amelyek nem is vezettek be több évre vonatkozó munkaidőkeretet.

Látszatellenőrzések helyett egyértelművé kell tenni, hogy nem a dolgozó hibás azért, mert nem tudtak neki munkát adni! Amiatt nem lehet senkit sem adósságba verni, ha betartotta a munkaszerződését, és azt tette, amit a cég vezetése mondott neki.

A megoldást a rabszolgatörvény eltörlése jelenti, azonban ismerjük a Fideszt, ezért a munkavállalók számára a 2022-es kormányváltás és az MSZP jelenti a garanciát a magyar dolgozókat jobbágysorba taszító törvény eltörlésére, a szakszervezetek megerősítésére, valamint a munkáltatókkal és az érdekvédőkkel együtt kidolgozott Munka Törvénykönyvének a munkavállalói jogokat jobban biztosító módosítására.

MSZP
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese

Kapcsolódó párttagok