mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Foglalkoztatás
2021. október 11. 11:37

A dolgozók semmivel sem tartoznak a multiknak, a Fidesz tartozik a munkavállóknak a rabszolgatörvény eltörlésével!

Egyes nagyvállaltok úgy gondolják, hogy a dolgozók tartoznak nekik, mert nem tudták maximálisan kihasználni a rabszolgatörvény adta túlzott munkaidőkeretet. Úgy tűnik, hogy a Fidesz világában a multik a kötelező robot mellett már a modern kori kilencedre is igényt tartanak.

Legyen világos, a munkavállalók semmivel sem tartoznak ezeknek a cégeknek! A Fidesz tartozik a dolgozóknak, méghozzá a munkavállalói jogok biztosításával és védelmével! Éppen ezért a kormány nem engedheti, hogy a multik az alkalmazottakkal fizettessék meg a válság miatti kényszerű leállások árát!

Itt az ideje, hogy a Fidesz által munkaügyi ellenőrzésekhez vásárolt Suzukik elinduljanak az érintett cégekhez és megszüntessék a munkavállalói jogok sárba tiprását! A kormány nem nézheti tétlenül, hogy azok a cégek, amelyikkel talicskával hordják ki a pénzt Magyarországról, még a saját dolgozóikat is megrövidítsék anyagilag!

Azonban ismerjük a Fideszt, ezért a munkavállalók számára ebben az ügyben is a kormányváltás jelenti a garanciát. Az MSZP 2022 után megszünteti a jogfosztást, eltörli a magyar dolgozókat jobbágysorba taszító rabszolgatörvényt. Továbbá megerősítjük a szakszervezeteket, a munkáltatókkal és az érdekvédőkkel együtt pedig kidolgozzuk a Munka Törvénykönyvének a munkavállalói jogokat jobban biztosító módosítását.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese