mszp.hu | Belföld | Oktatás
2023. január 13. 14:55

A drágán tárolt tableteket a kormány ossza szét a legszegényebb települések iskolái között!

A drágán tárolt tableteket a kormány ossza szét a legszegényebb települések iskolái között!
Itt az ideje, hogy a tanulók kapjanak valamit a kormányzattól. A népszámlálásnál használt tabletek nagyon jó szolgálatokat tennének a legszegényebb iskolákban.

A Központi Statisztikai Hivatal 1,7 milliárd forintért vásárolt új táblagépeket a 2022-es népszámlálásra, hiszen a népszámlálások történetében először, kizárólag digitálisan rögzítették az adatokat a számlálóbiztosok. A költségeket növelte, hogy további 240 millió forintba került a táblagépek tárolása.

Az MSZP kezdeményezi, hogy a népszámláláshoz használt több tízezer tablet kerüljön az ország legszegényebb településeinek iskoláiba úgy, hogy a kormány egyúttal gondoskodik az internet-hozzáférésről is.

Ez az intézkedés egyszerre szolgálná az oktatás színvonalának javítását, illetve a takarékoskodást is, mivel a táblagépek tárolása jelenleg 240 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek.

Az MSZP reméli, hogy a Fidesz-kormány hasznos közcélra fordítja a kérdéses tableteket, mivel azok közfeladat céljára történő továbbhasznosításáról a népszámlálás végrehajtásával kapcsolatos kormányhatározat is egyértelműen rendelkezik a 2023. január 31. és 2023. április 30. közötti időszakot megjelölve.