mszp.hu
2017. január 04. 11:02

A Fejér megyei betegek jobbat érdemelnek!

A Székesfehérváron és Fejér megyében élő emberek véleménye az, hogy csak a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba ne kelljen bemenni , főleg ne a sürgősségi osztályra!

Azt az elején szeretném leszögezni, hogy a kórházban dolgozó orvosok és ápolók emberfeletti erõfeszítéseit nem lehet elégszer megköszönni, amit a betegek érdekében, a rendelkezésre álló eszközökkel, vagy azok hiányában szakmai tudással, emberséggel, személyes helytállással megtesznek a betegekért!

Azonban, a kórház vezetõi, és különösen Dr. Csernavölgyi István Fõigazgató úr nem állnak a helyzet magaslatán! Ami a Sürgõsségi Osztályon, zajlik nap mint nap, az elfogadhatatlan. Azok a körülmények, amelyek közt helytállnak az orvosok, ápolók, az megalázó, de ugyan ilyen megalázó szegény beteg embereknek is. Nem tudom,  Csernavölgyi úr mikor járt mondjuk hétköznap délelõtt 11óra körül az osztályon? Mert akkor Õ is tapasztalhatná azt, amit a betegek.

Betegirányítási rendszer,  az ugye itt nincs! De káosz az van! Az eszközök hiánya szintén van! Nincs elég kerekesszék, amiben a betegeket mozgatni tudnák a hozzátartozók illetve az ápolók! De, ha csak kerekesszék nem lenne elég, az is borzasztó hiányosság,  azonban a 4db rendelõre 2db vérnyomásmérõ volt a január 2.-i délelõttön, de az azt megelõzõ napokban sem volt több! A személyzet a rendelõk közt szaladgálva próbál szabad vérnyomásmérõt keríteni! A várakozási idõk is rövidülhetnének, ha az orvosok, ápolók rendelkezésére állnának a vizsgálatokhoz, gyógyításhoz szükséges eszközök!

A körülmények leírhatatlanok! Megalázóak, embertelenek, 50-70 ember beszorítva egy szûk térbe, ahol betegek, és hozzátartozóik várakoznak, hogy szólítsák õket, köztük a néhány mûanyag széken bekötött infúzió csepeg néhány betegnek, és a mentõsök a betegek közt utat törve próbálják a hordágyon érkezõ embereket átadni a kórház személyzetének. A sürgõsségi osztály traumatológiai része a nagy aulából nyíló másik folyosón található ahol betegfelvétel sincs.  Ha kinyílik az ajtó, a nõvérnek kell szólni, hogy új beteg érkezett.

Azt gondolom, hogy ott az a nagy aula, amit ha beszékeznének, alkalmas lenne arra, hogy a várakozó hozzátartozók, vizsgálatra váró betegek emberi körülmények közt legyenek, a vizsgálók elõtt csak azok tartózkodjanak, akit a mentõk hoznak, illetve infúziót kapnak. Nem lenne a betegeknek annyira megalázó egyébként is kiszolgáltatott helyzetük!

Ön, Fõigazgató Úr, ha finoman fogalmazok is alkalmatlannak tûnik egy ekkora kórház vezetésére, ha még ezek a dolgok nem tûntek fel Önnek, akkor az azt mutatja, hogy az igazgatói irodán kívül más helyekre nem sûrûn jár a kórházban.

A Sürgõsségi Osztály dolgozóival beszélve elmondták, hogy karácsony elõtt ott jártak Vargha Tamás és Törõ Gábor Országgyûlési képviselõk, s  a pár narancs és bejgli helyett inkább vérnyomásmérõt kellett volna hozniuk,  annak az osztály dolgozói jobban örültek volna.

Végül szeretném megkérni Dr. Cser-Palkovics András urat Székesfehérvár Polgármesterét, és Dr. Molnár Krisztián urat Fejér Megyei Közgyûlés elnökét, valamint a megye országgyûlési képviselõit, hisz mindegyikük a FIDESZ politikusa, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy hozzáértõ, jó szakmai vezetése legyen a kórháznak. 

Lobbizzanak Orbán Viktornál, Mészáros Lõrincnél, Garancsi Istvánnál, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban a Fejér megyei emberek tisztességes ellátásban részesüljenek, hiszen a felsorolt urak is itt születtek, vagy itt élnek és dolgoznak Fejér megyében.

Horváth András
elnök
MSZP Fejér megyei területi szövetség

Kapcsolódó párttagok