A fejlődés legnagyobb akadálya Tarlós István

Budapest fejlődésének legnagyobb akadálya maga Tarlós István főpolgármester és az általa lassan négy éve képviselt kiszámíthatatlanság. A főváros jelenlegi vezetése hosszú évek óta nem rendelkezik valódi városfejlesztési stratégiával. Jellemző, hogy a kormány-főváros által tervezett 27 projektet többször megerősítették már aláírásukkal, de érdemben nem történt több.

Örömteli, hogy ma végre a kormány képviselője is kimondta: Budapest elsősorban az itt élők otthona, nem pedig a Fidesz fejőstehene. A szavak azonban nincsenek összhangban a tettekkel, hiszen a fővárosiak megkérdezése nélkül döntöttek például a Városliget lebetonozásáról, miközben maguk is elismerik, hogy 1900 hektár parlagon heverő, fejlesztésre váró szabad terület van Budán és Pesten.

Érthetetlen, hogy miért éppen a Ligetet akarják szétfejleszteni, és elfogadhatatlan, hogy miért asszisztál ehhez a budapesti vezetés.

Egyetértünk Tarlós Istvánnal abban, hogy Budapestnek szüksége van egy megalapozott városfejlesztési koncepcióra. Ehhez azonban olyan városvezetésre van szükség, amely nem pártkatonákból áll, hanem az itt élőket képviseli. Az MSZP egy hozzáértő, szakértő csapattal készül a fővárosiak vezetésére.

Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi frakcióvezetője