mszp.hu | Belföld
2020. március 30. 13:55

A felelős tájékoztatást nem lehet büntetni!

A felelős tájékoztatást nem lehet büntetni!
Az operatív törzs továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos területi adatokat, annak ellenére sem, hogy ebben a helyzetben a tisztességes és őszinte tájékoztatás alapvető elvárás a kormánnyal szemben.

Vannak azonban olyan polgármesterek, akik felelősségük tudatában értesítik a lakosságot abban az esetben, ha a vírus megjelent a településükön. Így tett Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere is.
 
Miért számítana közveszéllyel való fenyegetésnek az, ha a városvezető figyelmezteti és óvatosságra inti a lakosokat? Mohácson ugyanis egy olyan személy betegedett meg, aki rövid idő alatt több mint száz emberrel találkozott, amiből az következik, hogy másokat is megfertőzhetett.
 
Ha Csorbai Ferenc bejelentése után a mohácsiak nagyobb óvatossággal élik a mindennapjaikat, ha csak egy ember életét is megmentette ez a lépés, akkor a polgármesternek igaza volt.
 
A területi adatokkal kapcsolatos kormányzati titkolózás csak növeli a bizalmatlanságot és a feszültséget. Az MSZP azonban úgy gondolja, hogy a tisztességes, becsületes, őszinte tájékoztatás az, ami a bizalmat a döntéshozók és az állampolgárok között megteremti.
 
MSZP