mszp.hu | Belföld | útdíjrendszer
2015. május 19. 16:05

A felelőtlen fideszesek fizessenek!

Az MSZP több mint egy hónapja határozati javaslatot nyújtott be a több sebből is vérző fizetős útdíjrendszer módosítására, hogy a D1-es és a D2-es kategória összekeverése miatt megbüntetett autósokra ugyanúgy vonatkozhasson a méltányosság, mint a matrica nélkül autózókra. A kormánypárti képviselők leszavazták a javaslat tárgysorozatba vételét a gazdasági bizottság mai ülésén.

A kormány az új útdíjrendszert nem csak átgondolatlanul, egyeztetések nélkül, de igazságtalanságokat okozó hibákkal teli vezette be. Nem elég, hogy az autósoknak ma számos út használatáért fizetniük kell, amely korábban ingyenes volt, de a tájékoztatás gyenge színvonala miatt sokan tévedésből rossz matricát vesznek, és ezért több százezer forintos bírságot kapnak.

A kormány nem hívta fel a figyelmet a D1-es és a D2-es típus közti különbségre, és ezért most igazságtalanul büntetik az autósokat. Ennek ellenére a kormánypárti képviselők ma leszavazták a problémát megoldó MSZP-s javaslatnak még a tárgysorozatba vételét is, így ki tudja meddig maradhat fenn, ez az igazságtalan állapot.

A Fidesz pökhendi és arrogáns politizálásának az eredménye, hogy az ő hibáikat javító ellenzéki javaslatokat lesöprik, és majd ha akad rá idejük, két stadion átadás között, hónapok múlva kívánják csak megoldani. Csakhogy a Fidesz által alkotott hibás szabályok miatt, most igazságtalanul kapják a büntetéseket a jóhiszemű autósok. Megérdemelnék a Gazdasági bizottság kormánypárti tagjai, hogy az autósok postázzák az ő címükre a büntetéseiket.  

Heringes Anita,
országgyűlési képviselő