2011. szeptember 29. 14:05

A felelőtlenség NET-ovábbja

Örömteli, hogy – legalábbis a hírek szerint – a Fidesz-KDNP-kormány másfél évvel a Kósa-Szijjártó-féle forintbedöntést követően végre létrehozza a Nemzeti Eszközkezelő Társaságot (NET). A bajba jutott adósok azonban igazi segítségre vártak, nem újabb látszatintézkedésre.

Az, hogy a kormány másfél év után végre felismerte, hogy a nem kis részben miatta bajba jutott másfél millió devizahiteles család egyre nagyobb hányada szorul azonnali és radikális állami segítségre, örömteli és üdvözlendő. A lakásuk elvesztésétől rettegő családok azonban nem látszatintézkedésekre, hanem valódi segítségre várnak.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány ma olyan végtörlesztési konstrukciót léptetett életbe, amely csak a gazdagok kezébe ad ”kiszállókártyát”.

Elfogadhatatlan az az árfolyamgát, amely csupán kitolja a problémát 2015-re.

Elfogadhatatlan, hogy a másfél év ígérgetés után most állítólag januártól működő NET 2014-ig mindössze 5000, minimum kétgyermekes családnak nyújthat mentőövet.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány összesen hárommilliárd (!) forintot ígér 120-130 ezer otthon megmentésére a 2012-es költségvetésben.

Felszólítjuk a kormányt, hogy fejezze be a felelőtlen ígérgetést, az adósokat cserbenhagyó látszatintézkedést és fogadja el az MSZP által benyújtott, a civilek és a szakma javaslatait is tartalmazó mentőcsomagot!

Tukacs István,
országgyűlési képviselő