mszp.hu | felháborodás napja
2014. november 17. 17:05

A felháborodás napja

Budapest mellett sok nagyvárosba szerveződik ma a felháborodás napja mozgalom. A megyében két helyen, Nyíregyházán a Kossuth téren és Mátészalkán a Járási Hivatal előtt szerveződik 18 órai kezdettel a demonstráció.

Mindazokat várjuk, akik elégedetlenek a kormány tevékenységével, elégedetlenek a sorsukkal – hívta fel a figyelmét a közvéleménynek Halmi József megyei alelnök, aki kijelentette „ Jómagam fel vagyok háborodva 2010 óta folyamatosan, és sokak nevében beszélek.”

Felháborodtunk:
- amikor ellopták a magánnyugdíj-pénztári megtakarításainkat
- amikor megszüntették a rokkant nyugdíjakat, a szolgálati nyugdíjakat, korlátozták a korkedvezményes nyugdíjakat
- amikor csökkentették a segélyeket, és közben munkalehetőséget nem biztosítottak
- amikor a közmunkát úgy dolgozták át, hogy éhbérért nyolc órában dolgoztatják az embereket, (ami mára a teljes foglalkoztatás egyik eszköze is lesz - jegyezte meg a képviselő)
- amikor a megye vagyonát ellopták,
- amikor visszamenőleges törvényeket hoztak
- és sorolhatnánk...

Mi a megyében sokszor vagyunk felháborodva, hiszen a megélhetésünk nem biztosított, kevés a munkahely, és egyre több a munkanélküli. Minden kormány átalakításnak Magyarország és a megye lakosai isszák a levét. Egyre kevesebb az a lehetőség, ami jövőt teremt a megyénkben, ezért sokan még az országot is elhagyják, és külföldön keresnek megoldást. Kilátástalan sorsokat látunk a fiataljaink körében is, sokan mára már gimnáziumba sem gondolkodhatnak. 

Jómagam 2010 óta figyelmeztetem a közvéleményt, hogy diktatúra épül ki.  A diktatúra kiépült. A kormányt csak a saját zsebe érdekli, nem a magyar emberek és a megyei lakosok sorsa, ők egyre jobban, mi pedig egyre rosszabbul élünk – jelentette ki a megyei alelnök, aki kérte, vegyen részt ma mindenki a demonstráción, aki jelezni kívánja a kormánynak, hogy rossz irányba mennek az ország dolgai.