2012. szeptember 26. 14:14

A fiataloknak nem az öregedő Fidesz kell

Az Orbán-kormány bejelentette, új diákigazolványt vezet be, és létrehozza az Új nemzedékért kollégiumot, hogy ezen keresztül jussanak pályázati forráshoz az ifjúsági szervezetek. Az MSZP szerint ez csupán szépségtapasz a fiatalok itthon tartásának egyébként égetően fontos kérdéskörében.

Érdeklődéssel figyeljük a Fidesz fiatalokkal kapcsolatos politikájának alakulását. A ma már csak nevében fiatal kormánypárt továbbra is látszatintézkedéseket hoz. Úgy néz ki, az idősödő urak és hölgyek elfelejtették, hogy milyen is fiatalnak lenni, mik azok a problémák, amelyek a 18-35 év közötti korosztályt foglalkoztatják.

Az MSZP nyár óta számtalan fesztiválon volt jelen, és beszélgetett a fiatalokkal arról, miként képzelik el jövőjüket Magyarországon, melyek azok a területek, amelyeken segítséget várnak önálló életük minél gördülékenyebb megkezdéséhez.
 
Az MSZP ez alapján úgy látja, négy kulcsterületen szükséges a sürgős beavatkozás: az oktatás, a munkahelyteremtés, a lakhatás biztosítása és a gyermeknevelés.

Kíváncsiak lennénk, hogy a koordinációért felelős kormánybiztos, Mihalovics Péter szokott-e ezekről a kérdésekről beszélgetni azzal az Orbán Viktorral és Hoffmann Rózsával, akik az ágazat szétverésén, a meglévő különbségek konzerválásán dolgoznak, ahelyett, hogy a XXI. századnak megfelelő oktatás létrehozásán fáradozzanak.

Úgy véljük, nem versenyképes oktatás az, ha egy európai országban csak negyedik osztálytól lehet idegen nyelvet tanulni.

Az MSZP olyan kormányt fog alakítani, amely kiemelt kérdésként kezeli majd az oktatást és nevelést, valamint a fiatalok pályakezdésének elősegítését.

Winkfein Csaba,
az MSZP elnökségi tagja