2011. július 20. 18:47

A Fidelitas most sem mondott semmit a felsőoktatási törvényről

A Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak a kongresszusa után világossá vált, a kormánypárt nem ismeri az ifjúsági csoportosulásokat, nem hallott a több tízezer Facebookon tiltakozó fiatalról, nem vette észre, hogy mekkora ellenérzést keltenek átgondolatlan lépéseik.

Miután mi, baloldali fiatalok, a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom tagjai rámutattunk Kubatov Gábor kétharmados arroganciájára és Ágh Péter tehetetlenségére, Ágh ma kínos magyarázkodásba kezdett.

Míg a Fidesz-kormány két üveg kóla árát költi fiatalokra egy évben, addig a Fidelitas mai 1500 karakteres közleményéből 700 karakter színtiszta öntömjénezés, és csupán pár semmitmondó mondatot ejt egy esetlegesen elkészülő ifjúsági programról.

A fiatalokat érintő közpolitikai kérdésekről így most sem mondott semmit a Fidelitas. Nem tudjuk, hogy a kormánypárt utánpótlása mit gondol Hoffmann Rózsa ámokfutásáról a felsőoktatásban, a sorkötelezettség visszaállításáról, a fiatalok első munkahelyéről, a szakmunkás ösztöndíjról, a médiatörvényről, a tankötelezettség felső korhatárának leszállításáról, a gyermekvállalási kedv drasztikus csökkenéséről. Azt sem tudjuk, hogy mit gondolnak az ifjú konzervatívok a felújított, önkormányzati tulajdonban lévő oktatási intézmények egyházi kézbe adásáról.

Mindezekkel a kérdésekkel nem foglalkozott a Fidelitas kongresszusa, majd az azt követő, semmitmondó Ágh Péter-közlemény sem. A tagság nem kérdezte meg ezekről az ügyekről Ágh álláspontját, ugyanakkor elsöprő többséggel választották meg vezetőjüknek.

Mi, baloldali fiatalok elképesztőnek tartjuk, hogy a kormánypárt ifjait is olyan helyzetbe hozta a hatalom, hogy nem mernek véleményt mondani, csupán szavazógépként üzemelnek. Milyen példát mutat fiataljainak a Fidesz? Ami itt folyik, az a jövő konzerválása.

A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom nem kér a konzervjövőből. Valós válaszokat akarunk a fiatalokat érintő kérdésekben. Ha ezeket a válaszokat a Fidesz nem adja meg, akkor a Fidelitason a sor. Srácok, ne hagyjátok, hogy elhallgattassanak Titeket!


Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom