mszp.hu | Belföld
2024. március 12. 12:44

A Fidesszel szemben az ellenzék csak együttesen tud komoly ajánlatot tenni

A Fidesszel szemben az ellenzék csak együttesen tud komoly ajánlatot tenni
A fővárosi lakhatási problémákra tett lépésekről, az MSZP új kampányáról, a közeledő választásokról, valamint uniós kérdésekről is beszélt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP EP-listavezetője az ATV Voks című műsorában.
A napokban látott ismét napvilágot a hír, hogy a főváros eladná a Kelenföldi pályaudvar közelében lévő kollégiumépületet. A főváros évek óta szeretné eladni az épületet, immáron ötödször hirdeti meg az ingatlant. 
 
Az épülettel kapcsolatosan Tüttő Kata elmondta, hogy egyik oldalról egy autópálya, a másik oldalról pedig a vasút határolja, így lakásfunkció itt nehezen képzelhető el. Azonban ennek az ingatlannak az értékesítéséből befolyó összegből a főváros a lakhatási helyzet javítására tudna költeni. 

 
A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy Vitézi Dávid szégyellhetné magát, hiszen az ingatlan esetleges eladásából befolyó összeg körülbelül megegyezik annak a kárnak a mértékével, amelyet ők okoztak az e-jegyrendszer projekttel, amely bedőlt. 
 
A főváros eközben érdemben foglalkozik a lakhatási kérdésekkel, ezért jön létre egy ügynökség is, amelynek segítségével enyhíteni kívánják a lakhatási válságot. 
 
Kunhalmi Ágnes társelnök és Tüttő Kata alelnök jelentették be, hogy az MSZP 100.000 konzultációs ív begyűjtése után, továbbra is az utcán maradva legalább 20.000 beszélgetést szeretne lefolytatni a választópolgárokkal, hiszen az utcákon, tereken az emberekkel beszélgetve lehet valós képeket kapni arról, hogy a választók miként vélekednek bizonyos közéleti kérdésekről. Az MSZP látja a magyar valóságot, azért fordult a párt a szavazókhoz, mert az ellenzék együtt tud erős lenni, külön-külön nem lehet ütőképes alternatívát kínálni a magyar választók számára. 
 
Budapest és a demokratikus vezetésű városok megmutatták, hogy az ellenzék összefogva képes alternatívát mutatni a kormánnyal szemben. Az ellenzék az önkormányzatokban tudja bizonyítani a kormányzóképességét. 
 
Az MSZP a 20.000 beszélgetés során azzal kapcsolatosan is várja az emberek véleményét, hogy mit gondolnak az Európai Unióról, mi a feladata ennek a közösségnek, hol van ebben Magyarországnak a helye, kell-e foglalkozni a nők egészségével, a biztonsággal, illetve az erősebb önkormányzatokkal. Az MSZP EP-listavezetője elmondta, hogy kezdeni kell valamit az elvándorlással is, hiszen a magasabb fizetés és a jobb élet reményében elmennek a fiatalok.

Kapcsolódó párttagok