2011. május 25. 11:23

A Fidesz-KDNP-kormány újabb tisztogatása?

Hatszáz embert kíván elbocsátani a kormány a közmédiából. Mindezt teszi úgy, hogy a szakszervezetekkel nem egyeztetett a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) igazgatója, nincs üzleti terv és műsorstruktúra sem.


Sajnálattal vesszük tudomásul, bár meglepetést nem okozott az MTVA 600 munkatársának tervezett elküldése. Ismert a módszer, hogy előzetes egyeztetés nélkül döntenek több száz ember sorsáról, a fejük fölött. Az MSZP, mint baloldali párt szolidáris minden munkavállalóval.

Az MSZP okkal feltételezi, hogy a döntés mögött politikai és nem szakmai érvek húzódnak. A leépítéseket nem előzte meg szakmai program kidolgozása, a közmédiumokhoz méltó műsorstruktúra kialakítása a párttatlan és elfogulatlan hírközlés követelményeinek figyelembe vételével.

Minden felmérés a nézettség sajnálatos csökkenése mellett a hírműsorok nyilvánvaló egyoldalúságát mutatja. Úgy tűnik, ezek következményeként nem lesz vezetői körben felelősségrevonás, biztosan megjósolható, hogy nem közülük kerülnek ki az elbocsátás vesztesei.

Az MSZP felszólítja a Fidesz-KDNP pártszövetséget, hogy politikai tisztogatás helyett szakmai koncepciókat tegyenek le az asztalra, és az egy évvel ezelőtti hatalomátvétel óta visszaesett nézettséget színvonalas és párttatlan műsorokkal emeljék fel a közmédiumokhoz méltó szintre.