mszp.hu | Belföld | Kriza Ákos Miskolc
2014. február 28. 10:51

A Fidesz-KDNP hazugsággal vádolja Kriza Ákost

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja szerint az MSZP nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy a "Hivatal házhoz megy" önkormányzati fórumokon jogtalanul gyűjtött személyes adatot a hivatal. A várost vezető frakció egyet felejt el: ezt nem az MSZP állítja, hanem a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Péterfalvi Attila, aki a hatóság véleményét a Kriza Ákos által elmondottak alapján állapította meg.

"Figyelembe véve azt, hogy  - Kriza Ákos elmondása szerint - az önkormányzat munkatársai csupán azt közlik az érintettekkel, hogy személyes adataikat kizárólag az általuk felvett ügy intézése során fogja az önkormány azt felhasználni, a hatóság megállapította, hogy a tájékoztatás nem felel meg az Infotv. 20. § (1) - (2) bekezdésében foglaltaknak."

Tehát amikor a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja hazugsággal vádolja az MSZP-t, akkor hazugsággal vádolja Kriza Ákost, és a Hatóságot is. Sajnáljuk, hogy ilyen válságba került a Fidesz-KDNP és a polgármester kapcsolata. Mi ebben az ügyben hiszünk a polgármesternek.

Földesi Norbert
az MSZP miskolci frakcióvezetője