Belföld | abortusztilalom KDNP női egyenjogúság
2013. március 12. 09:27

A Fidesz-KDNP húzzon el – a hálószobából!

A magzati élet védelme az MSZP számára kiemelten fontos. Ahogy fontos a családok és a nők jogainak védelme is. De fontos az is, hogy a gyermekvállalásról való döntés családon belül maradjon, abba az államhatalom semmilyen eszközzel ne szóljon bele. A nem kívánt terhességekről nem a KDNP-nek, nem a Fidesznek, nem a kormánynak, és nem is Orbán Viktornak kell döntenie!

A jelenlegi KDNP-s kijelentések, plakátkampányok, a véletlen avagy direkt elszólások azonban aggodalomra adnak okot. Hónapok óta lebegtetik egy teljes, vagy az azzal egyenértékű nagyon szigorú abortusztilalom bevezetését.

Úgy látjuk, a magzati élet védelmének nevében „Egy közülünk” címmel indított európai kezdeményezés, melyet a KDNP is mellszélességgel támogat, további apropót szolgáltathat a kétharmados hatalomnak ahhoz, hogy belépjen otthonainkba, és a családi döntést erőszakkal saját kezébe vegye.

Az MSZP a nem kívánt terhességek elkerülését a KDNP „béranyaság-programjával” szemben a felvilágosításra, a gyermekek megszületéséről való döntést pedig a szülők és a szakorvosok konzultációjának eredményére bízná.

Kormos Kata,
szóvivő