A Fidesz-KDNP továbbra is a vasárnapi bérpótlék ellen van

Annak ellenére, hogy a Fidesz-KDNP az emberek akarata előtt meghajolva már több mint három hónapja meghátrált a vasárnapi zárva tartás ügyében, úgy tűnik, hogy a kormánynak továbbra sem fontos a vasárnap is dolgozók bérpótléka. A mai Magyar Nemzetben megjelent cikk szerint 2017 előtt biztosan nem vezetik be a vasárnapi munkáért járó dupla bért.
A Fidesz és a KDNP tehát továbbra sem a magyar munkavállalók, hanem még mindig a felére csökkentett vasárnapi bérpótlék mellett áll, így megint cserben hagyja a dolgozókat. Az MSZP továbbra is azt képviseli, hogy aki vasárnap dolgozik, annak arra a napra járjon dupla fizetés – és nem csak a kereskedelemben.
 
Az általunk követelt pótlék csak 50 százalékig lenne járulékköteles, mert így járnának jól a dolgozók, és a munkaadók is. Továbbra is követeljük, hogy egyetlen munkavállalót se lehessen havonta két vasárnapnál többször dolgoztatni, kivéve, ha a dolgozó és a munkáltató erről írásban megállapodik. A munkaidő pedig ne lehessen több napi 8, illetve heti 40 óránál!
 
Lukács Zoltán
országgyűlési képviselő