mszp.hu | Belföld | roma
2014. október 09. 17:48

A Fidesz-Lungo Drom-szövetség szegénységi bizonyítványa

A Fidesz-Lungo Drom-szövetség szegénységi bizonyítványa, hogy ma is csak a közmunkában látják a romák felzárkóztatásának lehetőségét. Ma már diplomás roma fiatalok ezrei várják, hogy lehetőséghez jutva cáfolják, a romák kizárólag kiszolgáltatottságban, a tisztességes munka lehetőségétől megfosztva képesek boldogulni.

Ha Orbán Viktor nem csak szlogenek szintjén tekintené célnak a romák felzárkózását, akkor nem egy társadalmi támogatottság nélküli kirakatpolitikussal haknizna a választások előtt három nappal, hanem hiteles és felkészült roma értelmiségiekre bízná a cigányság felzárkóztatását.

Ma mindenki számára világossá vált a miniszterelnök valódi politikai célja: fenntartani a kilátástalanságot, konzerválni a kiszolgáltatottságot. A közmunkának hívott szociális segélyprogram ugyanis sem napi megélhetést, sem egzisztenciális biztonságot nem teremt. Amíg Magyarországnak olyan kormánya van, amely szerint mindenki annyit ér, amennyije van, a magyarországi romák a kiskirályt játszó fideszes polgármestereknek kiszolgáltatva, gyakran szolgasorban élnek.

A cigányság elárulása, hogy az Országos Roma Önkormányzat elnöke évek óta mosolyogva asszisztál Orbán Viktor hamis ígéreteihez ahelyett, hogy felemelné a szavát a kormányzati kirakatpolitika ellen. Nézzenek már szembe azzal, hogy négyéves kormányzásuk alatt négymillióra nőtt a szegények száma és több százezer magyar, köztük több tízezer roma munkavállaló menekült külföldre!

Teleki László,
országgyűlési képviselő