mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. május 06. 16:06

A Fidesz a bajba jutott emberek támogatásán spórol – reagálás a kormányinfóra

Úgy tűnik, hogy a tanárok, a diákok és a szülők egyáltalán nem számítanak a Fidesznek, mivel a kormányinfón egyetlen szó sem hangzott el a néhány nap múlva esedékes iskolanyitásról. Május 10-én rengeteg gyermek tér vissza az iskolákba, de továbbra sem lehet tudni semmit a részletekről.

Az érdemi tájékoztatás helyett azonban Gulyás Gergely ismét csúcsra járatta a kormányzati önfényezést azzal a kijelentéssel, hogy a Fidesz takarékossága bevált, a koronavírus-járvány alatt is működésben tartották a gazdaságot. Azonban, amit a miniszter takarékosságnak nevez, az nem más, mint a bajba jutott emberek támogatásán való spórolás.

A válság alatt záporoznak a milliárdos vissza nem térítendő támogatások és megbízások a fideszes oligarcháknak, miközben a kormány a csőd szélére került vállalkozásoknak csak hitelt kínál. Tavaly március óta sportcélú beruházásokra közel 600 milliárd forint elköltéséről rendelkeztek, de a dolgozók 80%-os bértámogatására nemet mondtak, sőt még az elérhető szűkmarkú támogatásból is kihagyták a leállásra kötelezett több tízezer egyéni vállalkozót. Az ország leggazdagabb oligarchájának vagyona még a válság idején is 70 milliárd forinttal gyarapodott a Fidesznek köszönhetően, miközben az álláskeresési járadék összegét és időtartamát nem hajlandók megemelni. A kormány a spórolás miatt gyalázatos módon megtagadta a szociális ágazat dolgozóitól az egyszeri 500 ezer forintos juttatást is, és nem hajlandó megadni a 100%-os táppénzt azoknak, akik koronavírussal fertőződtek meg.

Erre lenne olyan büszke Gulyás Gergely, a bajba került magyarok elárulására?

A miniszternek a járványkezeléssel kapcsolatban sem kellene annyira büszkének lennie, miután a miniszterelnök szerint a védekezés sikerét emberéletekben kell mérni. Ezért több mint 28 ezer honfitársunk halálát követően csak kudarcról lehet beszélni.

MSZP