mszp.hu | Belföld
2020. május 26. 16:17

A Fidesz a bankoknak mindent visszaad, miközben mindent elvesz az önkormányzatoktól

A Fidesz a bankoknak mindent visszaad, miközben mindent elvesz az önkormányzatoktól
A kormány hazug és képmutató módon a járvány elleni védekezésre és a gazdaság újraindítására hivatkozva nemcsak idén, hanem jövőre is megfosztja az önkormányzatokat a gépjárműadóból származó bevételeiktől.

Hihetetlenül képmutató a kormány indoklása, hiszen kisemmizi az önkormányzatokat miközben a bankokkal kivételezik, ugyanis nekik 2021-ben már nem kell fizetniük az extra adót, sőt annak egy részét még vissza is fogják kapni.
 
Hazug a Fidesz indoklása, hiszen már a gazdaság jövő évi fellendüléséről beszél, ugyanakkor mégis ki akarja véreztetni az önkormányzatokat, amivel veszélybe sodorja a települési feladatok ellátását olyankor, amikor a feladataik egyébként is nagyban bővültek.
 
Azoktól vesznek el, akik erejükön felül végzik el azokat a feladatokat, amelyeket a kormánynak kellene: védőfelszerelést osztanak a településük minden lakójának, támogatást biztosítanak a családoknak, a munkájukat vesztett embereknek és bérpótlékot fizetnek az egészségügyben dolgozóknak.  
 
Orbán Viktor ezzel ismét bebizonyította, hogy még mindig nem heverte ki az önkormányzati választási vereséget. A kicsinyes bosszúja azonban egyaránt veszélyezteti a járvány elleni hatékony védekezést és a válságból való mielőbbi kilábalást is.
 
Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány az önkormányzatok helyett a bankokat támogatja, és minden lehetséges módon fel fogunk lépni a települések kisemmizése és a Fidesz bosszúpolitikája ellen.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes

Kapcsolódó párttagok