mszp.hu | Belföld
2015. augusztus 07. 13:02

A Fidesz a családi pótlékkal is cserbenhagyja a családokat – reagálás Novák Katalin sajtótájékoztatójára

A családügyi államtitkár ma elismerte, hogy a Fidesz-kormány megint cserbenhagyja a családokat. 

Novák Katalin ugyanis nem azt jelentette be, hogy öt év után végre emelnek a családi pótlékon, amely 2010 óta az értékének a negyedét elvesztette, hanem hogy augusztusban kifizetik a szeptemberi juttatásokat is. Vagyis a Fidesz-kormány a szocialista kormányokkal ellentétben idén sem ad pluszpénzt az iskolakezdés előtt. Kérdés, mi lesz a szegény családokkal szeptemberben? Augusztustól októberig miből egészítik majd ki szerény jövedelmüket?

Az MSZP évek óta követeli a családi pótlék emelését, de a kormány a segélyezés márciusi szigorításával csak még nehezebb helyzetbe hozta a rászorulókat: több mint 500 ezer családtól vették el a lakásfenntartási támogatást és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást.

A fideszes reformok csak a fideszes haveroknál működnek: Andy Vajna államilag támogatott kaszinói például egyre jobban mennek, és a Matolcsy György vezette jegybank is jobban teljesít: az MNB-nél az átlagkeresetek másfélszeresére emelkedtek, Polt Péter ott dolgozó felesége már havi ötmilliót keres.

Eközben csak a miniszterelnökség több mint ötmilliárd forintot költött el az év első hat hónapjában kormányzati kommunikációra. Ezt a pénzt fordíthatták volna a rászoruló családok gyerekeire is.

Bangóné Borbély Ildikó
a Népjóléti bizottság tagja