Belföld | kormánypropaganda közlemény mutyi
2013. szeptember 27. 14:10

A Fidesz a jövőt is telehazudja

A Fidesz már nemcsak az eddigi három éves mutyikormányzását változtatja sikerpropagandává, de a jövőt is telehazudja. A kormányszóvivő szerint több jut jövőre az oktatásra és az egészségügyre. Álságos a kijelentés, mert az Orbán-kormány ellopta mindkét ágazat pénzét: az egészségügyből és az oktatásból három év alatt nagyjából 300-300 milliárdot húztak ki.

Jellemző az Orbán-kormányra az a taktika, hogy a brutális elvonás után apró összegecskéket csepegtet vissza. Igaz, ez a megélhetési költségekre, de az egyes ágazatok támogatására jutatott költségvetési összegekre is.

Az oktatásból és az egészségügyből olyan óriási összegeket vett ki, hogy a most bedobott emelés víziója aprópénz. Az MSZP természetesen örül minden egyes forintnak, amit a kormány az oktatásra és az egészségügyre hajlandó fordítani, de nem szabad elfeledni, hogy ez nem pluszpénz, hanem csupán az eddigi elvonás mértékének csökkentése. Fideszes átverés.

Az MSZP valóban megszorításra készül: a gazdagok adójának emelésére. Hogy a Fidesz által tönkretett egészségügy és oktatás színvonalát emeljük, hogy az ellopott állami pénzeket vissza tudjuk tenni a költségvetésbe, igazságos, kétsávos adórendszert vezetünk be. Ezzel a tehetősebbek nagyobb terheket kell majd viseljenek, mint a szegények, mert az MSZP a Fidesz által tönkretett, megalázott, és elszegényített emberek pártja.

Tukacs István
országgyűlési képviselő