A Fidesz a magánvagyonunkra tör

A kisajátításról szóló törvény megdöbbentő módosítását nyújtotta be György István budapesti főpolgármester-helyettes, fideszes országgyűlési képviselő. A törvényjavaslat beleillik abba a módszerbe, ahogy a fideszesek és barátaik megszerezték az állami földeket, a trafikokat és az állami megrendeléseket. Most az ingatlanok kisajátításán a sor.

Ha az Országgyűlés kormánypárti többsége megszavazza a módosítást, akkor a kormány és annak felkent képviselői rátehetik a kezüket bármilyen vagyontárgyunkra. Ebben az esetben megszűnik a magántulajdon biztonsága.

Eddig is volt ugyan kisajátítás, de azt csak nagyon komoly közérdekből, szigorú keretek között lehetett kezdeményezni. Mostantól az a közérdek, amit ők úgy gondolnak és az a köztulajdon, ami a fideszeseknek megtetszik. Az biztos, hogy például az országgyűlési képviselők elhelyezése nem lehet közérdek.

Az MSZP jövőre olyan kormányt alakít, és olyan vezetést támogat, amely garantálja a jogbiztonságot, a magántulajdon szentségét és igazságosan vezeti Magyarországot és Budapestet.

Horváth Csaba
az MSZP fővárosi frakcióvezetője