mszp.hu | Belföld | nőtagozat
2017. május 03. 12:15

A Fidesz a múlt századba vezeti vissza a szakgimnazistákat

A Fidesz a múlt századba vezeti vissza a szakgimnazistákat
Az idei jogsértő szakmai érettségi vizsgákon a fideszes világnézetből kell kötelezően beszámolniuk a pedagógia szakirányt választó érettségizőknek.

A vizsgán számon kérik többek között a miniszterelnök nőügyekkel kapcsolatos nézeteit is. Azt tanítják a gyerekeknek, hogy egy családban egy nő, egy anya nem lehet „a férfi” egyenrangú társa. Elfogadhatatlan, hogy a kormány a női egyenjogúságot tagadó politikáját a tananyag részévé tette.

A Fidesz olyan módszereket ír elő a jövő pedagógusainak a gyerekek neveléséhez, mint a kényszerítés, a büntetés és a fenyegetés. Orbán Viktor ismét bekerült a tankönyvekbe. A miniszterelnök viszkető tenyerekkel fenyegette meg az ellene tüntetőket és most úgy gondolja, hogy a jövő nemzedékeit fenyegetéssel és büntetéssel lehet rákényszeríteni a Fidesz által elvárt viselkedésre.

A vizsgán be kell számolni abból a rengeteg embert megalázó fideszes családpolitikából is, amely szerint nem számít családnak egy gyermektelen házaspár vagy egy egyedülálló szülő és a gyermeke.

A Fidesz a saját kirekesztő, megalázó, erőszakos és a női egyenjogúságot sárba tipró világképét akarja ráerőltetni az egész társadalomra, most már az oktatáson keresztül is.

Nem engedhetjük, hogy a gyermekeink egy ilyen világban nőjenek fel! Nem engedhetjük, hogy a jövő pedagógusait ilyen nézetek szerint képezzék, 2018-ban meg kell állítanunk a Fideszt! Tegyünk igazságot. Magyarország megjavítható.

 

Gurmai Zita,

az MSZP elnökségi tagja

Kapcsolódó párttagok