Gazdaság | csekkadó közlemény megszorítás
2012. november 16. 10:21

A Fidesz a "nem megszorítások" pártja

Magyarországon nincsenek megszorítások, nem voltak és nem is lesznek – adta elő szemrebbenés nélkül a nagy mesélő, Orbán Viktor. 

De akkor ki vezette be a csekkadót, a telefonadót, a baleseti adót, a két év alatt összesen a 26 féle új adót? Ki emelte meg az áfát a legmagasabb uniós szintre, és ki növelte a gyógyszerárakat, az ártámogatások elvételével? Ki fogadta el a Matolcsy-féle megszorító csomagokat, amik a teljes közigazgatási megszorítást, a tanárok fizetésének befagyasztását, illetve a közszférában elbocsátásokat eredményez? Ki vont el százmilliárdokat az egészségügyből, a kultúrából, az oktatásból, a térségi fejlesztésekből? Kik nyesték meg drasztikusan a szociális ellátásokat, kik zártak be színházakat, kik vezették be a tandíjat? Kinek a gazdaságpolitikai ámokfutása miatt csökken drasztikusan a reálbér, dönget csúcsokat az infláció, és menekülnek a fiatalok élhetőbb országokba? Ki miatt? Orbán Viktorral ellentétben az országban élők tudják a választ, amit most elárulunk a tündérmesékben élő miniszterelnöknek.

Ezeket a megszorításokat az Orbán-kormány javaslatára a Fidesz szavazta meg. Vagyis, kedves miniszterelnök úr, a Fidesz a megszorítások pártja.

Winkfein Csaba,
az MSZP elnökségi tagja