mszp.hu | Belföld | Igazságügy
2020. december 03. 14:30

A Fidesz a rendszerszintű korrupciót eltűri, de az egyéni lopásokat már nem – reagálás Nagy János őrizetbe vételére

A Fidesz a rendszerszintű korrupciót eltűri, de az egyéni lopásokat már nem – reagálás Nagy János őrizetbe vételére
Az elmúlt napok eseményei megmutatják, hogy mennyire képmutató a Fidesz rendszere.

A családos Szájer József azzal, hogy droggal a táskájában menekülnie kellett a rendőrök elől egy illegális orgiáról, bebizonyította, hogy a Fidesz hogyan viszonyul a család, a keresztény és a konzervatív értékekhez. Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárának letartóztatása pedig azt erősíti meg, hogy a rendszer alapja a korrupció.

A földügyekért felelős döntéshozók bármelyikét el lehetne ítélni a földmutyi-pályázatokért, amelyekkel hosszú évek munkájával felépített családi gazdaságokat tettek tönkre azért, hogy a Fidesz hatalomgyakorlásának, és a kiválasztottak gazdagodásának eszközévé tegyék a magyar földet. Nagy Jánost azonban azért tartóztatták le, mert ő ezúttal nem a rendszer érdekében élt vissza hatalmával, hanem saját magának lopott.

Azonban itt is felvetődik a kérdés, hogy el akarták-e titkolni a helyettes államtitkár ügyét? Az agrárminiszternek volt-e tudomása a nyomozásról? Ha igen, akkor miért hagyta tovább tevékenykedni a fideszes politikust?

El akarták tussolni ezt az ügyet is, mint ahogyan azt megpróbálták Szájer József esetében is? Ez ügyben pedig Orbán Viktortól továbbra is azt kérdezzük, hogy tudott-e a bukott EP-képviselő lemondásának valódi okáról?

Az újabb és újabb esetek azt bizonyítják, hogy a kormánypárt konzervatív értékrendje, amiről évek óta papol, egy nagy hazugság, ugyanis a Fidesz-rezsim valójában álkeresztény és álkonzervatív, amely a rendszerszintű korrupciót eltűri, de az egyéni lopásokat már nem.

 

MSZP