mszp.hu | Belföld
2020. június 23. 17:30

A Fidesz a válság miatt sem hajlandó lemondani az adóemelésről

A Fidesz a válság miatt sem hajlandó lemondani az adóemelésről
Mindent elmond a Fideszről, hogy még a válság közepén sem hajlandó lemondani az adóemelésről, mivel nem akarja megváltoztatni az eddigi szabályozást, ami miatt a jövő héten tovább fognak emelkedni az üzemanyagárak.

A fideszes haverok biztosan nem fogják megérezni az emelést, hiszen továbbra is bőkezűen, több száz milliárd forinttal támogatja őket a kormány. Mindenki másnak pedig marad az adóemelés, ami biztosan nem fogja segíteni a válságból való kilábalást.
 
A Fidesz ezzel a lépéssel cserben hagyja az embereket és a vállalkozásokat egyaránt, ezért az MSZP azt követeli, hogy a kormány mondjon le az üzemanyagok jövedéki adójának az emeléséről!
 
Az állam ne nyerészkedjen az emberek terhére az olajpiaci folyamatokon!
 
A kőolajpiaci jegyzésárak a korábbi 100 dolláros olajár alá kerültek 2014 ősze óta. Jelenleg 40-45 dolláros szint környékén járunk. Amikor 2004 nyarán ezen a szinten volt a kőolaj ára a 95-ös benzin átlagára 240 forint volt, a gázolaj 235 forintba került. Eközben jelenleg a Fidesz által elviselhetetlennek tartott 300 forintos benzinár fölött vagyunk: a 95-ös benzin 349,1 forintba, a gázolaj 356,52 forintba kerül.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Szakács László, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő