mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 16. 13:06

A Fidesz ahelyett, hogy visszatérne a jogállamiság útjára inkább eladósítja Magyarországot

Varga Mihály óriási sikernek próbálja beállítani azt, hogy egy nap alatt rekordszinten adósították el az országot devizakötvény-kibocsátással. Ez azonban kudarc, ugyanis az uniós hitel felvétele lényegesen olcsóbb lett volna, csak a Fidesz - képmutató módon - arra hivatkozva mondott nemet rá, hogy nem akar még jobban eladósodni. Úgy tűnik, hogy az igazi ok inkább az, hogy azt az uniós pénzt nem tudták volna ellopni.

Az uniós hitellel az volt a baja a kormánynak, hogy abból minden egyes eurót az ország fejlesztésére és az emberekre kellene fordítani, nem pedig a miniszterelnök jó barátjának gazdagodására. A Fidesz úgy adósítja el az országot, hogy közben a segítségre szoruló emberekre, a súlyos helyzetbe került családokra szinte egyetlen forintot sem fordít! A pénz nagy része ugyanis a fideszes elithez vándorol, így gyarapodott még a válság idején is 185 milliárd forinttal az ország leggazdagabb oligarchájának vagyona, miközben a rekordmagas adósság az embereket terheli.

A Fidesz miatt ráadásul még az uniós helyreállítási alapból Magyarországnak járó vissza nem térítendő támogatások sem érkeznek meg azért, mert a kormány nem tud garanciát adni arra, hogy nem fogják ellopni ezt a pénzt.

Az MSZP azt ígéri, amennyiben jövőre miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely alakíthat kormányt, akkor visszaépíti Magyarországon a jogállamot és elérhetővé teszi hazánk számára az uniós forrásokat, amelyek a kiváltságos 1 százalék helyett a többség érdekeit fogják szolgálni.

MSZP