mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Pénzügy
2021. július 14. 11:14

A Fidesz ajándéka a vakációra: 356 forintos euró és 451 forintos benzinár

A Fidesz ajándéka a vakációra: 356 forintos euró és 451 forintos benzinár
Kilenc éves rekordszinten a benzinár ráadásul ezt a bravúrt úgy sikerült összehoznia a Fidesznek, hogy jelenleg a világpiaci olajárak olcsóbbak mint 2012-ben. A drágulás fő oka a forint kirívóan gyenge árfolyama, amire Orbán Viktor 2008-as énjétől tudhatjuk, hogy a miniszterelnök-csere a megoldás.

A Fidesz ellenzékben még azt hangoztatta, hogy a gyenge forintért és a drága benzinért a kormány a felelős. Akkor most, 11 év fideszes kormányzás után mégis ki a felelős a rekordmagas inflációért, a méregdrága üzemanyagokért és a mélyrepülésben lévő forint árfolyamáért?

Már eddig is folyamatosan drágultak a megélhetés költségei az üzemanyagok árának emelkedése pedig tovább fokozza a bajt, mert az az élet minden területére begyűrűzik, magával vonzza szinte minden más szolgáltatás és áru drágulását.

Az Orbán-Varga-Matolcsy gazdasági triász azonban továbbra is direkt gyengíti a forintot, nyerészkednek az árfolyamon azért, hogy a kiváltságos kevesek dőzsölhessenek, miközben a többség terhei folyamatosan nőnek.

Az MSZP azt követeli, hogy a Fidesz ne nyerészkedjen az emberek kárára! Továbbá felszólítjuk a kormányt és jegybank vezetését, hogy tegyenek érdemi lépéseket az infláció és az üzemanyagárak emelkedésnek megállítása, valamint a forint erősítése érdekében!

MSZP