A Fidesz ajánlata a fiataloknak: közmunka vagy munkanélküliség

A fideszes oktatáspolitika újabb lesújtó adatait közölte a napokban az Eurostat. A magyar fiatalok 12,4%-a nem fejezi be a középiskolát, nem szereznek érettségit vagy szakmát. Miközben a többi uniós országban a képzettség nélküli fiatalok száma csökken, addig hazánkban 2010 óta egyre többen esnek ki a közoktatásból.

Az, hogy ennyi fiatal nem fejezi be a középiskolát, annak a következménye, hogy a kormány 16 évre csökkentette a tankötelezettség korhatárát. A tankötelezettség korhatárának leszállítása után három évvel már 187-szeresére emelkedett a fiatalkorú közmunkások száma. Tavaly már több mint 2200 tizennyolc év alatti munkanélkülit regisztráltak. Ezt a jövőképet szánja az Orbán-kormány a fiataloknak: közmunka vagy munkanélküliség.

A Fidesz iskolarendszerében csak kevesen férhetnek hozzá színvonalas tudáshoz, minőségi iskolához. Az elmúlt 5 évben több mint 50 ezer gyereket zártak ki az oktatásból, ennyien kerültek ki az utcára képzettség nélkül.

A Botka-kormány alatt az iskolák nem közmunkásoknak nevelik majd a gyerekeket, hanem versenyképes tudást adnak nekik! A tankötelezettséget visszaállítjuk 18 évre és a leggyengébb eredményt hozó régiókban megerősítjük az iskolákat. Lehetővé tesszük, hogy minden fiatal érettségit vagy versenyképes szakmát szerezzen, mert csak ez vezethet gyermekeink boldogulásához!