mszp.hu | Belföld | G. Fodor Gábor Századvég közlemény
2015. február 22. 14:25

A Fidesz becsapta a jobboldalt, nincsenek elveik

A jobboldal végre elárulta magát. Isten, haza, család, polgárság és az összes többi érték a Fidesz számára csak hit és meggyőződés nélküli üres szólam. Szavazatokért árult politikai termék, amellyel becsapják a jobboldali embereket. Ezt az a G. Fodor Gábor állítja, aki a Századvég igazgatójaként Orbán Viktor egyik legfontosabb tanácsadója. G. Fodor szerint nem szabad Orbánon következetességet számon kérni, mert „a kormányzás a pillanat uralásának művészete”. Lenézően azt is elárulja, hogy „a jobboldali értelmiségiek közül sokan vannak abban a tévedésben, hogy a polgári Magyarország hívó szót politikai realitásnak gondolják, pedig az természete szerint politikai termék volt.”

Ez végre világos beszéd. Öt évet kellett rá várni, hogy a jobboldal elárulja: minden, amit mondanak, csak pillanatnyi eszköz. Termék. Szó sincs a jövő építéséről. A Fideszben nincs polgári-keresztény értékrend. Orbán Viktor csak szavakból összerakott termékeket árul szavazatokért cserébe.
 
Így már érthető, miért tartja Orbán Viktor évértékelőjét a Várkert Bazárban. Bármit is mond, biztosak lehetünk abban, hogy az csak egy termékbeszámoló lesz. Olcsó, üres bazári beszéd.
 
Gőgös Zoltán,
az MSZP elnökhelyettese