2012. augusztus 29. 09:54

A Fidesz becsapta és elárulta a Vas megyeieket

Orbán Viktor napokban tett nyilatkozatából kiderült: éveken keresztül hazudtak a Nyugat-Magyarországon élőknek, hiszen soha nem állt szándékukban engedélyezni a térség gazdaságfejlesztése szempontjából kiemelt jelentőségű Vát-porpáci repülőtér megépítését.

A térség fideszes országgyűlési képviselői még az elmúlt hetekben is áltatták az itt élőket, hogy megvalósul a beruházás.

Fenntartjuk azon véleményünket, hogy a kudarc kettős oka az, hogy egyrészről a Fidesz-közeli gazdasági érdekcsoportok, Orbán kenyéradói nem találták meg a számításukat, mivel a beruházást finanszírozó kínai állam kínai céget akart megbízni a kivitelezéssel, másrészről a Vas megyei fideszes politikusokat - élükön Hende Csabát, Puskás Tivadart és Kovács Ferencet - Orbán még arra sem méltatja, hogy bevonja őket döntéseibe.

Vas megyét és szokásainkat nem ismerő Orbán vétett régi szabályunk ellen: aki segíteni nem tud, legalább ne ártson. A Bajnai-kormány rendeletének hatályon kívül helyezésével Orbán és csatlósai kárt okoztak nekünk, Vas megyeieknek.

A Magyar Szocialista Párt tisztában van vele, hogy sok ezer ember számára lehetne munkahelyet teremteni, és több száz magyar kis- és középvállalkozás jutna megrendeléshez, ha megvalósulna a repülőtér és a hozzá kapcsolódó logisztikai központ, ezért kormányra kerülésünk esetén minden akadályt el fogunk hárítani, hogy a Bajnai-kormány idején nemzetgazdaságilag kiemeltnek minősített beruházás megvalósuljon.


dr. Nemény András
országgyűlési képviselő
MSZP fejlesztési kabinetvezető
Vas megyei MSZP elnöke

dr. Ipkovich György
országgyűlési képviselő
szombathelyi MSZP elnöke

dr. Czeglédy Csaba
városi képviselő
MSZP-SZTKE frakcióvezető